Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

JM Pool Cues

045 277 8527
info@jmpoolcues.com
www.jmpoolcues.com

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
JM Pool Cues
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
045 672 6722
mika@jmpoolcues.com

04.03.2015

Biljardissa ystävyyssuhteet ja tunteet pelissä

JM Pool Cuesin artikkelipalstalla keskitytään tällä kertaa pohtimaan biljardin syvintä olemusta. Varsin usein biljardi mielletään ajankuluksi, satunnaiseksi sellaiseksi. Lajiksi, jota harrastetaan yhä edelleen kapakoissa. Ei sentään enää savuisissa kapakoissa, kiitos sinänsä hyvän ja tervetulleen lakimuutoksen. Pelinä biljardi on kuitenkin kaikkea muuta kuin ajankulua, sillä kyseessä on tarkkuutta, kovaa keskittymiskykyä ja hyviä hermoja vaativa urheilumuoto. Jotain lajista ja sen nosteesta maailmalla kertoo se, että biljardia ollaan ties monennenko kerran viemässä olympialaisiin. Sinne ei mikä tahansa laji niin vaan pääse, kuten on valitettavasti aiemmin nähty myös biljardin kohdalla. Toivottavasti tällä kertaa biljardi saa oman mahdollisuutensa ja pääsee olympiakisoihin.

Jos mietitään biljardia pelinä, sitä sanotaan usein seurapeliksi. Huipputasolla seurapeli näyttää monesti siltä, että yksi pelaa ja muut seuraavat, sillä lyöntivuorot ovat pitkiä, pussitukset tarkkoja ja pelaaminen muutenkin hyvin ammattimaista. Onhan lajissa ammattilaisia, niitä todellisia urheilijoita. Onneksi biljardi tarjoaa myös penkkiurheilijoille nähtävää ja jännitettävää. Kukapa ei olisi nähnyt snookeria isolla, lähes lentokentän kokoisella pöydällä televisiossa pelattavan. Biljardi tarjoaa jännitystä niin pelaajille kuin pelaamista seuraavillekin.

Sosiaalinen puoli on biljardissa yksi tärkeä asia. Varsin monet ovat mieltyneet lajiin ja ruvenneet sitä itse harrastamaan enemmän tai vähemmän satunnaisesti juurikin biljardin sosiaalisen puolen ansiosta. Peliä voi pelata muutenkin kuin kilpaa ja tosissaan, joskus jopa vakavissaan. Pelipuolen voi ihan yhtä hyvin hoitaa rennommalla otteella, jutella pelaamisen lomassa kavereiden kanssa ja hyvässä lykyssä saada pelin kautta myös uusia kavereita.

Elinikäisiä ystäviä tarjoavat monet muutkin pelit, joten siinä mielessä biljardi ei ole poikkeus. Biljardi on kuitenkin lajina sellainen, että sitä voi harrastaa vauvasta vaariin ja tytöstä mummoon asti. Myös kilpapelaaminen onnistuu eri ikäluokissa, sillä sarjoja on tarjolla myös naisille, junioreilla ja senioreille.

Kuten voidaan huomata, biljardi on paljon muutakin kuin baarien illanviettoon liittyvä pallopeli, vaikka toki se sitäkin voi olla, ellei ole kyse kilpapelaamisesta ja urheilusta. Pelinä biljardi tuottaa iloa ja sen kautta voi saada elinikäisiä ystäviä.

Ihan samalla tavalla kuin pelikavereihin, niin myös pelivälineisiin voi syntyä läheinen suhde. Voi olla, ettei jokin lyönti onnistu millään, jos on väärä keppi kädessä. Tai vaihtoehtoisesti jos omasta rakkaasta kepistä on vanha, kulunut ja jo miltei olematon nahka vaihdettu ja sen tilalle laitettu uusi nahka on erilainen kuin vanha, ei pelistä mahdollisesti tunnu tulevan enää yhtään mitään muuta kuin sanomista. Kieltämättä tunnearvo omaa pelivälinettä kohtaan kasvaa, kun sama biljardikeppi on käytössä vuosikymmeniä. Kannattaa siis panostaa hyvän biljardikepin hankintaan. Kun sen oikean löytää, siitä ei niin vaan enää luovukaan, kuten ei rakkaasta ystävästäkään.

Yhteistyökumppaneitamme

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 2009-2024 JM Pool Cues