Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

JM Pool Cues

045 277 8527
info@jmpoolcues.com
www.jmpoolcues.com

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
JM Pool Cues
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
045 672 6722
mika@jmpoolcues.com

23.12.2014

Biljardikeppien paremmuuden arvoitus

JM Pool Cuesin biljardimaailmaan keskittyvä artikkelisarja avataan tällä kirjoituksella. Jatkossa artikkeleissa sivutaan niin biljardia kuin muitakin pelejä netissä ja erilaisilla pelipöydillä. Näin ainakin tässä vaiheessa on vakaa aikomus, joten nähtäväksi jää, millaisia aiheita löytyy ja mihin kaikkeen biljardi saadaan yhdistettyä näiden artikkeleiden myötä.

Avauskirjoituksessa voitaisiin hieman pohtia biljardia lajina ja sitä, miten paljon sillä onkaan yhtäläisyyksiä muihin peleihin ja vedonlyöntiin. Suomessa biljardi ja vedonlyönti ovat toistaiseksi vielä melko tuntematon yhdistelmä, mutta maailmalla snooker ja vedonlyönti kulkevat tiiviisti yhdessä. Biljardia, vedonlyöntiä ja yleensäkin erilaisia pelejä yhdistää jännitys. Myös taktiikka on olennainen tekijä. Voiton tunne on tärkeä riippumatta pelistä ja siitä, onko areena biljardipöytä tai vaikkapa nettikasino.

Kun taitotaso on biljardissa huipussaan, taktinen osaaminen kohdallaan ja välineet kunnossa, näyttää pelaaminen erittäin vaivattomalta. Pelaaminen on ikään kuin taidetta. Jos taas välineet pettävät, pettää helposti myös itseluottamus ja lopulta pelaamisen taso laskee alle totutun. Välineet eivät vaikuta kaikkeen, mutta niiden on syytä olla kunnossa ja juuri itselle sopivia, jos halutaan oikein tosissaan kisata mestaruuksista. Vaikka ei niin vakavasti pelattaisikaan, välineet ovat silti olannainen osa pelaamista. Tärkeää on, että vähänkään säännöllisemmin biljardia harrastavalla on käytössään oma biljardikeppi, jonka tuntee omakseen ja johon voi luottaa.

Se, mikä on juuri itselle paras peliväline eli tässä tapauksessa biljardikeppi, selviää vain itse pelaamalla ja kokeilemalla. Toiset pelaajat eivät voi paremmuutta todeta, sillä jollekin toiselle parhaiten sopiva keppi ei olekaan toiselle pelaajalle paras mahdollinen. Toki pelivälineen valintaa helpottaakseen voi lueskella netistä vertailuita, tutkia valmistajien Internet-sivustoja tai kysellä pelikavereiden mieltymyksiä. Kuitenkin itse tietää parhaiten, mikä keppi on paras. Vuosien kuluessa mieli voi muuttua, kun taitotaso nousee ja lyöntivalikoima monipuolistuu.

Jos siis mietitään biljardin yhtäläisyyksiä ja eroja muihin peleihin, voitaneen sanoa, että yhtä eroavaisuutta sivuttiin juuri äsken. Nettipeleissä tietyt ominaisuudet ja tekijät ovat helposti vertailtavissa keskenään, mutta koska biljardikepeissä jokaisen oma mieltymys viime kädessä määrää juuri itselle parhaan biljardikepin, on toisten vaikeaa tehdä vertailua pelaajan itsensä puolesta.

Vaikkapa nettipelejä on helpompi vertailla kuin biljardikeppejä. Kokonaiset pelien vertailusivustot ovat oiva esimerkki siitä, miten eri palveluita voidaan nettipelimaailmassa vertailla. Ilmaisuus, bonukset ja maksuttomat edut painavat vaakakupissa, kun palveluita vertaillaan. Monipuolisuus, luotettavuus ja helppokäyttöisyys ovat nekin tärkeitä tekijöitä. Löytyy paljon eri ominaisuuksia, joita voidaan vertailla.

Toki biljardikepeissäkin on tietyt perusasiat ja hintaan sisältävät lisukkeet kiinnostavat. JM Pool Cuesilla on monissa JM-biljardikepeissä oletuksena laminaattinahka ja kierresuojat, jotka varmasti vaikuttavat ostopäätöstä tehtäessä. Viime kädessä kepin hyvyyden ja soveltuvuuden juuri itselle ratkaisee kepillä pelaaminen. Tärkeintä keppikauppoja tehtäessä on se, että asiakkaamme saa juuri omien mieltymystensä mukaisen pelivälineen.

Yhteistyökumppaneitamme

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 2009-2024 JM Pool Cues